Hibernal wytrawne
białeWyjątkowo aromatyczna odmiana Hibernal o korzennym smaku hodowana jest tylko w najcieplejszych regionach kraju. Hibernal WYTRAWNE to wino o wyjątkowym kwiatowym i owocowym aromacie, w którym odnaleźć można zielone jabłko, cytrynę I limonkę.
Sposób podawania
Wino doskonałe do tłustych serów, ryb, owoców morza i białego mięsa. Podawać w temperaturze 10 – 12°C.
Roczniki:
- 2013 - brązowy medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2014
- 2014 - srebrny medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2015
- 2015Johanniter Wytrawny
białeWINO O NASYCONEJ ŻÓŁTEJ BARWIE, OWOCOWE W ZAPACHU I SAMKU Z PRZEWAGĄ GREJPFRUTÓW I ANANASÓW. W KOŃCÓWCE WYCZUWALNE NUTY MIODOWE I AROMATY OWOCÓW LEŚNYCH.
SPOSÓB PODAWANIA
WINO DOSKONAŁE DO BIAŁEGO GRILLOWANEGO I PIECZONEGO MIĘSA, TŁUSTYCH SERÓW I OWOCÓW MORZE.
ROCZNIK 2015
Johanniter półwytrawne
białeWino powstało w Winnicy Chodorowa mieszczącej się na Pogórzu Rożnowskim na Ziemi Sądeckiej. Dojrzałe grona zebrane w trzeciej dekadzie października dały wino bardzo aromatyczne w zapachu i smaku świeżych owoców cytrusowych z przewagą grejpfrutu i limonki.
Sposób podawania
Wino doskonałe do białego mięsa, serów, ryb i owoców morza.
Rocznik:
- 2014 - brązowy medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2015Regent wytrawne
czerwoneGrona szczepu Regent, pochodzącego z Niemiec, zbierane są w pierwszej połowie października, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową granatową barwę. Regent jest winem najwyższej jakości, o pełnej czerwonej barwie, wyróżniającym się aromatem leśnych owoców – borówki i jeżyny, a także dojrzałej wiśni.
Sposób podawania
Wino doskonale pasuje do dziczyzny, ciemnych mięs, mięs grillowanych, pieczeni oraz pikantnych serów. Temperatura 15-18°C
Roczniki:
- 2013
- 2014 - złoty medal Galicja Vitis 2015, nagroda specjalna Marszałka Województwa Podkarpackiego dla najepszego polskiego wina Galicja Vitis 2015
- 2015Rondo wytrawne
czerwoneGrona szczepu Rondo pochodzącego z Niemiec zbierane są w pierwszej połowie października, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową granatową barwę. Rondo jest winem najwyższej jakości, o rubinowej barwie, wyróżniającym się aromatem leśnych owoców – borówki i jeżyny, a także czereśni.
Sposób podawania
Wino doskonale pasuje do dziczyzny, ciemnych mięs, mięs grillowanych, pieczeni oraz pikantnych serów. Temperatura 15-18°C
Roczniki:
- 2013 - złoty medal Galicja Vitis 2014
- 2014 - złoty medal Galicja Vitis 2015
- 2015 - złoty medal Galicja Vitis 2016Seyval Blanc półwytrawne
białeSzczep pochodzący z Francji daje delikatne w smaku wino najwyższej jakości. Grona o żółto-zielonej barwie zbierane są pod koniec września. Wino o bogatym cytrusowym aromacie z dominacją grejpfrutu i limonki oraz domieszką jabłka, gruszki, moreli oraz kiwi.
Sposób podawania
Wino doskonałe do białymi mięs, serów oraz owoców morza.
Rocznik 2014
Seyval Blanc wytrawne
białeSzczep pochodzący z Francji daje delikatne w smaku wino najwyższej jakości. Grona o żółto-zielonej barwie zbierane są pod koniec września. Wino o bogatym cytrusowym aromacie z dominacją grejpfrutu i limonki oraz domieszką jabłka, gruszki, moreli oraz kiwi.
Sposób podawania
Wino doskonałe do białymi mięs, serów oraz owoców morza.
Roczniki:
- 2013
- 2015Solaris wytrawne
białeStarannie wyselekcjonowane grona najwyższej jakości zbierane są na początku września, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową słodycz. Wino powstałe ze szczepu Solaris charakteryzuje się kwiatowym aromatem z domieszką słodyczy miodu, brzoskwini i moreli.
Sposób podawania
Wino doskonale pasuje do serów i białych mięs. Najlepiej podawać w temperaturze 10 – 14°C.
Roczniki:
- 2013 - brązowy medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2014
- 2015