Winnica Chodorowa / EST 2010
Winnica Chodorowa
N 49° 39’ 41.1604” / E 20° 54’ 59.5312”

Wino

Nasze wina

  • Hibernal wytrawne

    Hibernal wytrawne

    białe

    Wyjątkowo aromatyczna odmiana Hibernal o korzennym smaku hodowana jest tylko w najcieplejszych regionach kraju. Hibernal WYTRAWNE to wino o wyjątkowym kwiatowym i owocowym aromacie, w którym odnaleźć można zielone jabłko, cytrynę I limonkę.

    Sposób podawania

    Wino doskonałe do tłustych serów, ryb, owoców morza i białego mięsa. Podawać w temperaturze 10 – 12°C.

    Roczniki:
    - 2013 - brązowy medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2014
    - 2014 - srebrny medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2015
    - 2015

  • Johanniter wytrawne chodorowa

    Johanniter Wytrawny

    białe

    WINO O NASYCONEJ ŻÓŁTEJ BARWIE, OWOCOWE W ZAPACHU I SAMKU Z PRZEWAGĄ GREJPFRUTÓW I ANANASÓW. W KOŃCÓWCE WYCZUWALNE NUTY MIODOWE I AROMATY OWOCÓW LEŚNYCH.

    SPOSÓB PODAWANIA

    WINO DOSKONAŁE DO BIAŁEGO GRILLOWANEGO I PIECZONEGO MIĘSA, TŁUSTYCH SERÓW I OWOCÓW MORZE.

    ROCZNIK 2015 

     

     

  • Johanniter półwytrawne

    Johanniter półwytrawne

    białe

    Wino powstało w Winnicy Chodorowa mieszczącej się na Pogórzu Rożnowskim na Ziemi Sądeckiej. Dojrzałe grona zebrane w trzeciej dekadzie października dały wino bardzo aromatyczne w zapachu i smaku świeżych owoców cytrusowych z przewagą grejpfrutu i limonki.

    Sposób podawania

    Wino doskonałe do białego mięsa, serów, ryb i owoców morza.

     Rocznik:
    - 2014 - brązowy medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2015

  • Regent czerwone wytrawne

    Regent wytrawne

    czerwone

    Grona szczepu Regent, pochodzącego z Niemiec, zbierane są w pierwszej połowie października, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową granatową barwę. Regent jest winem najwyższej jakości, o pełnej czerwonej barwie, wyróżniającym się aromatem leśnych owoców – borówki i jeżyny, a także dojrzałej wiśni.

    Sposób podawania

    Wino doskonale pasuje do dziczyzny, ciemnych mięs, mięs grillowanych, pieczeni oraz pikantnych serów. Temperatura 15-18°C

    Roczniki:
    - 2013 
    - 2014 - złoty medal Galicja Vitis 2015, nagroda specjalna Marszałka Województwa Podkarpackiego dla najepszego polskiego wina Galicja Vitis 2015 
    - 2015

  • Rondo wytrawne

    Rondo wytrawne

    czerwone

    Grona szczepu Rondo pochodzącego z Niemiec zbierane są w pierwszej połowie października, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową granatową barwę. Rondo jest winem najwyższej jakości, o rubinowej barwie, wyróżniającym się aromatem leśnych owoców – borówki i jeżyny, a także czereśni.

    Sposób podawania

    Wino doskonale pasuje do dziczyzny, ciemnych mięs, mięs grillowanych, pieczeni oraz pikantnych serów. Temperatura 15-18°C

    Roczniki: 
    - 2013 - złoty medal Galicja Vitis 2014
    - 2014 - złoty medal Galicja Vitis 2015
    - 2015 - złoty medal Galicja Vitis 2016

  • Seyval Blanc

    Seyval Blanc półwytrawne

    białe

    Szczep pochodzący z Francji daje delikatne w smaku wino najwyższej jakości. Grona o żółto-zielonej barwie zbierane są pod koniec września. Wino o bogatym cytrusowym aromacie z dominacją grejpfrutu i limonki oraz domieszką jabłka, gruszki, moreli oraz kiwi.

    Sposób podawania

    Wino doskonałe do białymi mięs, serów oraz owoców morza.

    Rocznik 2014

  • chodorowa seyval blanc

    Seyval Blanc wytrawne

    białe

    Szczep pochodzący z Francji daje delikatne w smaku wino najwyższej jakości. Grona o żółto-zielonej barwie zbierane są pod koniec września. Wino o bogatym cytrusowym aromacie z dominacją grejpfrutu i limonki oraz domieszką jabłka, gruszki, moreli oraz kiwi.

    Sposób podawania

    Wino doskonałe do białymi mięs, serów oraz owoców morza.

    Roczniki:
    - 2013
    - 2015

  • Solaris wytrawne Chodorowa

    Solaris wytrawne

    białe

    Starannie wyselekcjonowane grona najwyższej jakości zbierane są na początku września, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową słodycz. Wino powstałe ze szczepu Solaris charakteryzuje się kwiatowym aromatem z domieszką słodyczy miodu, brzoskwini i moreli.

    Sposób podawania

    Wino doskonale pasuje do serów i białych mięs. Najlepiej podawać w temperaturze 10 – 14°C.

    Roczniki:
    - 2013 - brązowy medal Konkursu Polskich Win w Jaśle 2014
    - 2015