Winnica Chodorowa położona jest na wysokości 300 – 370 m n.p.m. na południowym stoku o nachyleniu około 17%. Dzięki temu winorośle mają dostęp do promieni słonecznych maksymalnie długo. Obecna powierzchnia winnicy to około 2,5 ha, na której rośnie 10 500 krzewów winorośli. Docelowo winnica będzie zajmować obszar 3,5 ha, na którym chcemy uprawiać 15 000 krzewów.
Podłoże Winnicy Chodorowa stanowią gliny, które sprzyjają powstawaniu win bogatych w alkohol i glicerynę. Odpowiednie nasłonecznienie, brak zastoisk mrozowych i dobra ekspozycja słoneczna sprawiają, że winorośl ma dobre warunki do dojrzewania dzięki czemu powstaje wysokiej jakości wino.
Odpowiednie nasłonecznienie, brak zastoisk mrozowych i dobra ekspozycja słoneczna sprawiają, że winorośl ma dobre warunki do dojrzewania dzięki czemu powstaje wysokiej jakości wino.
W Winnicy Chodorowa dbamy o najwyższą, jakość naszych win. Wina powstają ze szczepów Rondo, Regent, Jutrzenka, Solaris, Hibernal, Johanniter, Bianca, Muscat, Seyval Blanc i Muscari, a wszystkie grona zbierane są ręcznie. Winobranie trwa od pierwszych dni września po późny październik, kiedy to grona osiągają swoją pełną dojrzałość i wyjątkową słodycz.